Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна паника, може би сте под влиянието

...
Ако ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна паника, може би сте под влиянието
Коментари Харесай

Как да се справим с главоболието причинено от магнитните бури

А ко ви мъчи главоболие или изпитвате безпричинна суматоха, може би сте под въздействието на следващата магнитна буря . Астрономите предизвестиха за очаквана силна геомагнитна буря на 20-21 юли , информира MeteoBalkans.

Според данните от Националната организация за океански и атмосферни изследвания на Съединени американски щати (NOAA), тя е от клас G2/G3. Възможно е да се усили до G4, предизвестяват учените, като повода е изхвърлената нова порция материя от Слънцето.

При геомагнитни стихии,  лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини.

В битката с главоболието през този интервал, доста оказва помощ и консумирането на повече вода и още физическата интензивност навън - ходенето пешком. 

Ако въпреки всичко не можете да се отървете от досадното главоболие през този интервал, може да пробвате някои от следните способи:

Почивка и релаксация

Отдихът и релаксацията могат да оказват помощ за облекчение на главоболието и възприятието на изнемощялост. Можете да се отпуснете в тиха и тъмна стая, да слушате успокояваща музика или да употребявате техники за дишане и медитация.

Консумацията на повече течности

Пиенето на задоволително количество вода денем може да помогне за облекчение на признаците.

Избягвайте напрежението

Стресът може да бъде един от главните фактори, предизвикващи главоболие и изнемощялост. Опитайте се да намалите напрежението в живота си, медитирайте и спортувайте.

Правилно хранене

Някои храни и питиета, като алкохол, шоколад, кофеин и изкуствени добавки, могат също да провокират главоболие и изнемощялост. Опитайте се да избягвате тези храни и питиета или да ги консумирате в умерени количества.

Физическа интензивност

Умерената физическа интензивност може да помогне за възстановяване на кръвообращението и понижаване на главоболието. Опитайте се да вършиме постоянни физически извършения, като вървене пешком, плуване или йога.

Ако тези интензивности не ви оказват помощ да се преборите с главоболието и възприятието на отпадналост, а признаците ви са чести и мощни, е целесъобразно да се консултирате с доктор.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР